perkhidmatan.com

Tapak Perkemahan menarik di Terengganu – Cosmic Campers

Tapak Perkemahan menarik di Terengganu – Cosmic Campers

Tapak Perkemahan menarik di Terengganu ada di Marang, Terengganu Malaysia. Di sini, anda akan dapat merasakan keindahan dan suasana perkhemahan yang unik dan selesa. Selain itu, di Cosmic Campers juga ada dapat menikmati satu lokasi untuk pencari bintang-bintang atau “Stargazers”. Dengan lokasi yang unik, terhindar dari gangguan lampu-lampu lain, anda akan dapat menikmati suasana sebenar melihat keindahan bintang dan langit luas ketika waktu malam.

Tapak Kemah menarik di Terengganu

Untuk maklumat lanjut berkenaan harga tapak khemah, barangan dan servis lain yang disediakan, sila layari laman web Cosmic Campers. Tapak Perkemahan menarik di Terengganu hanya di sini.

Tapak Kemah menarik di Terengganu

Cosmic Campers terletak di bandar Marang di Terengganu, menghadap Laut China Selatan yang mengandungi ⅓ daripada keseluruhan biodiversiti marin dunia dan merupakan rumah kepada garis pantai terpanjang di Malaysia.

Disebabkan lokasinya di antara Dungun dan Kuala Terengganu, tapak perkhemahan ini menikmati pencemaran cahaya hampir sifar. Ahli astronomi, pemerhati bintang dan jurugambar astronomi, akhirnya kami mempunyai tapak perkhemahan yang sesuai untuk menyediakan mainan anda, memerhati langit malam untuk bintang jatuh & satelit dan merenung ke Bima Sakti sehingga matahari terbit. Kami juga menyewa teropong untuk pemasa pertama & pemerhati bintang yang ingin tahu.

Terletak 28km dari jeti Marang & kira-kira 150km dari jeti Besut, tapak perkhemahan ini juga merupakan pit-stop yang sempurna, semasa dalam perjalanan jalan raya ke Kapas, Tenggol, Redang atau Kepulauan Perhentian.

Kemudahan yang disertakan ialah pancuran mandian & tandas, lubang BBQ, peti sejuk beku dan dapur kecil. Kami juga mempunyai kawasan patio berlorek dengan pancuran mandian & tandas berdekatan, untuk memasang khemah anda jika anda sensitif terhadap cuaca.

Oleh itu, lokasi ini bukan tempat pelancongan, bermakna anda tidak akan mendapat sambutan orang ramai, jet ski atau bot pisang. Anda akan menikmati kesunyian, membuat unggun api malam dan menyaksikan matahari terbit yang menakjubkan.

Perkhidmatan lain yang popular

Cuci rumah dan pejabat di Selangor

Perkhidmatan mencuci rumah dan pejabat di Selangor dengan harga yang murah dan berpatutan. Perkhidmatan yang memuaskan pel...

Malaysia Freelance Web Designer – Pereka Laman Web Profesional Di Malaysia

Malaysia Freelance Web Designer – Pereka Laman Web Profesional Di Malaysia Layari Laman Web https://fidodesign.net/ ...

ZAHAFIZ TRAVEL & TOURS – Pakej Haji & Umrah Malaysia No.1

Jemaah Mabrur, Zahafiz Unggul Zahafiz Travel & Tours ingin mengajak anda semua untuk menikmati ibadah dan pengalaman ...